Obala bana Berislavića 15, 21220 Trogir  
Svakim danom od 07:00 - 15:00h

Nazovite nas na 021/881-543

Programi osposobljavanja i usavršavanja

Cjeloživotno obrazovanje

Cjeloživotno obrazovanje (lifelong education) – označava koncepciju koja obrazovanje promatra kao cjeloživotni proces, a počinje obveznim školovanjem i (formalnim) obrazovanjem te traje cijeli život. Pojam se često zamjenjuje pojmom cjeloživotno učenje, no ta dva pojma nisu istoznačna. Cjeloživotno obrazovanje obuhvaća samo organizirano učenje, a cjeloživotnoučenje  je šira koncepcija koja uključuje i nenamjerno, neorganizirano i spontano stjecanje znanja.

Cjeloživotno učenje

Cjeloživotno učenje odnosi se na “svaku aktivnost učenja tijekom cijeloga života radi unaprjeđenja znanja, vještina i kompetencija u okviru osobnoga, građanskog, društvenog ili profesionalnog djelovanja pojedinca”. Ono obuhvaća učenje u svim životnim razdobljima (od rane mladosti do starosti) i u svim oblicima u kojima se ostvaruje (formalno, neformalno i informalno).

Koncept cjeloživotnog učenja zamisao je usustavljivanja učenja u svim životnim razdobljima (od rane mladosti do starosti) i u svim oblicima u kojima se ostvaruje (formalno, neformalno i informalno). Učenje je pritom kontinuirani proces u kojem su rezultati i motiviranost pojedinca za učenje u određenom životnom razdoblju uvjetovani znanjem, navikama i iskustvima učenja stečenima u mlađoj životnoj dobi. Uz koncept cjeloživotnog učenja najčešće se vezuju ciljevi ekonomske prirode, primjerice postizanje veće konkurentnosti i trajne zapošljivosti. S druge strane ne smiju se zanemariti jednako važni ciljevi koji pridonose aktivnijoj ulozi pojedinca u društvu. Ti su ciljevi poticanje društvene uključenosti, razvoj aktivnoga građanstva te razvijanje individualnih potencijala pojedinaca.

Kategorije programa osposobljavanja i usavršavanja


Informatika

Još nemate međunarodnu ECDL diplomu o poznavanju rada na računalu? Vrijeme je da to promjenimo. Nudimo Vam program operatera i specijalista s kojim ćete si otvoriti vrata svakog poslodavca! Također pružamo mogućnost polaganja tečajeva za web i grafičkog dizajnera.

Pogledaj programe

Ljepota i zdravlje

Velike mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja u kozmetičkim salonima , na revijama,na  svečanim  prigodama, na televiziji,u kazalištu itd…. Pravilnom primjenom stečenog znanja, polaznik će uporabom pudera, rumenila i sjenčenja moći odrediti pravilan make-up za određeni oblik lica, kao i eventualne korekcije.

Pogledaj programe

Računovodstvo

Jedan od najtraženijih programa Pučkog otvorenog učilišta Trogir je Samostalni knjigovođa, kojega provodimo u suradnji sa vodećim hrvatskim poslovno-informatičkim učilištem Algebra. Ovaj program je prilika da steknete osnovna znanja u području računovodstva, knjigovodstva i financija, obzirom da će početkom 2018. nastupiti obveza licenciranja knjigovodstvenih servisa.

Pogledaj programe

Zdravstvo i socijalna skrb

Pučko otvoreno učilište provodi programe NJEGOVATELJ/ICA,i možemo se pohvaliti visokom stopom zapošljivosti - naši polaznici nađu posao već tijekom trajanja obrazovanja, a ukupno njih 83% se zaposli unutar ovog zanimanja!
U pripremi su i također i programi POMOĆNIK U NASTAVI te DADILJA.

Pogledaj programe