Osnivanje

Narodno sveučilište “Dragi Sasso” osnovano je u prosincu davne 1961. godine s ciljem da stanovnicima na širem području Trogira pruži obrazovanje na gotovo svim poljima, zadržavši i kulturnu djelatnost kao značajnu komponentu u razvoju Trogira toga vremena.

70-ih godina uz knjižnicu i centar za obrazovanje i novoosnovano kino, Narodno sveučilište širi djelatnosti na tiskaru i autoškolu. Te se djelatnosti zadržavaju sve do 90-ih godina, kada se ustanova preutemeljuje kao Pučko otvoreno učilište, a knjižnica se odvaja i djeluje kao Gradska knjižnica Trogir. POU Trogir danas je javna ustanova za obrazovanje odraslih, čiji je osnivač Grad Trogir. Njome upravljaju Upravno vijeće i ravnatelj, a trenutno je zaposleno 7 djelatnika.     

Palača Lucić

POU Trogir djeluje na posebno istaknutoj lokaciji u staroj jezgri Trogira – palači obitelji Ivana Lucića – oca moderne hrvatske historiografije. Palaču Lucić krase raskošni graditeljski elementi sa prepoznatljivim rukopisima renesansnih umjetnika, učenika slavnih imena poput Nikole Firentinca – dovratnici i okviri glavnih i sjevernih vrata, reljefi, obiteljski grbovi, trifora i monofora.

Budućnost

Svjesni vremena u kojemu se nalaze kulturne i obrazovne institucije u današnje vrijeme, polažemo nade kako će građanke i građani Trogira prepoznati značaj cjeloživotnog obrazovanja i učenja i uložiti truda, vremean pa i novaca u svoje školovanje i nakon što završe formalno srednješkolsko ili fakultetsko obrazovanje. Nastojimo ići u korak s potrebama nezaposlenih, mladih i svih željnih znanja. 

 

UPRAVNO VIJEĆE

Katica Laura Perić, predsjednik vijeća
Magdalena Kudelik, član
Tomislav Abaza,član

RAVNATELJ

Katarina Grga Minga,
ravnateljica

 tel: 021/796-351

DJELATNICI

Stručni voditelj za obrazovanje:
Tamara Turković
tel: 021/796-009

Zdravko Ćorić, stručni voditelj autoškole
tel: 021/881-543
mob: 091/528-62-93

Tamara Ognjenović, administrator
mob: 021/796-351

Tomislav Abaza, Instruktor vožnje
mob. 097/ 737-51-49